Header Speerpunten Scrabble bew


Speerpunt VeiligheidVeiligheid

Veiligheid is een breed begrip. In een mensenleven is het gevoel van veiligheid heel belangrijk. Je veilig voelen op straat -en het meest belangrijk- in je eigen huis.

Het gevoel is voor iedereen anders. De ene mens voelt zich in het donker op straat veilig en de ander is dan angstig. Hetzelfde betreft de gevoelens van veiligheid in de eigen woning. De een voelt zich pas veilig als alle deuren en ramen op slot zijn en voor de ander is alleen de achterdeur al voldoende. Maar er is meer dan je veilig voelen.
Veiligheid is ook je woonomgeving veilig maken. In en om het huis én op internet.

Veiligheidsadvies

Ons huis is zo’n belangrijke plek dat een veiligheidscontrole niet mag ontbreken. Is alles in huis wel veilig? Zit er bijvoorbeeld een kierstandhouder op de deur? Weet u waar u aan moet denken om inbraak te voorkomen? 

De veiligheidsadviseurs van KBO-NH komen kosteloos bij u langs om te zien of uw huis aan de laatste veiligheidsmaatregelen voldoet. Inbraak- en brandpreventie komen aan bod, maar ook kijkt de veiligheidsadviseur of uw huis zo ingericht is dat de kans op vallen zo klein mogelijk is, geeft u tips over het voorkomen van babbeltrucs, maar geeft ook advies over internetveiligheid.

Kortom, de veiligheidsadviseur geeft u tips en informatie zodat u weet, wat u kunt doen en waar u op kunt letten. Ook organiseren zij diverse groepsvoorlichtingen over het thema veiligheid en de genoemde onderwerpen die binnen dit thema vallen.

Onze veiligheidsadviseurs zijn goed opgeleid en hebben naast de basistraining ouderenadvisering ook de training veiligheidsadviseur gevolgd.

Contact met veiligheidsadviseur

Zoekt u een veiligheidsadviseur bij u in de buurt? Bel dan met de Servicetelefoon van KBO-NH, tel. 023 – 750.51.55 (maandag t/m donderdag 09.00 tot 15.30 uur)